Popularni postovi

ŠTO ZNAČI AC NA KALKULATORU?

StjepanBan

 

ŠTO ZNAČI AC NA KALKULATORU?


Većina kalkulatora ima nekoliko tipki s funkcijama koje brišu različite stvari, pa korisnici često nisu sigurni koja tipka što radi. Pokušajmo razjasniti zabunu.

ACoznačava All Clear i, kao što ime sugerira, briše sve - zaslon (zaslon), registre unosa i memoriju. Ovo možete smatrati potpunim resetiranjem kalkulatora gdje su sve vrijednosti postavljene na nulu.

Coznačava Clear i briše prikaz i registre unosa, ali neće izbrisati podatke u memoriji. Na primjer, recimo da izračunate "3 x 15". Na zaslonu ćete vidjeti rezultat "45". Ako vaš kalkulator ima funkciju memorije, ovu vrijednost "45" možete pohraniti u memoriju. Zatim, ako pritisnete Ctipku, obrisati ćete zaslon na nulu, ali ćete ostaviti 45 u memoriji. Još uvijek ga možete pozvati za korištenje u drugom izračunu.

MCoznačava Memory Clear i briše memoriju, ali ne i zaslon. Koristeći prethodni primjer, ako imate vrijednost "45" i na zaslonu iu memoriji, pritiskom na MCtipku ostavit ćete je na zaslonu, ali će memoriju izbrisati na nulu.

CEoznačava Clear Entry i briše zadnji unos. Na primjer, recimo da želite izračunati "3 x 15", ali upišite "16" kao drugu vrijednost umjesto "15". Možete pritisnuti CEza brisanje druge vrijednosti "16", a zatim unijeti "15" umjesto nje. Prva vrijednost "3" ostaje u registru unosa, tako da pritiskom na =tipku dobivate točan rezultat "45".


Samo da zakompliciramo stvari, često postoji tipka Backspaceili Delkoja briše samo zadnji znak, a ne cijeli unos. Na primjer, ako upišete "16", ali ste namjeravali upisati "15", možete pritisnuti Backspaceza brisanje "6", a zatim unijeti "5".

Zapamtite, nema svaki kalkulator sve tipke. Također, neki kalkulatori koriste različite tipke za istu funkciju ili kombiniraju tipke. Na primjer, prilično je uobičajeno vidjeti tipke CEi Cspojene u jednu CE/Ctipku. Prvi pritisak briše zadnji unos, a drugi pritisak briše sve.

Napredniji kalkulatori imaju puno memorije i funkcija, tako da ima još toga za brisanje. To može dovesti do više pritisaka tipki za brisanje kalkulatora. Na primjer, mnogi financijski kalkulatori koriste kombinaciju tipki f CLxza brisanje svega.

Opet kompliciranije, morat ćete pritisnuti 6 tipki za brisanje RAM memorije i prikaza na kalkulatoru TI-84 Plus. Kombinacija tipki je 2nd + 7 1 2 clear. Ako želite obrisati sve, uključujući programe, aplikacije, arhivirane programe i varijable, morat ćete obrisati RAM i arhivsku memoriju pomoću kombinacije tipki 2nd + 7 -> -> 1 2 clear.

Želite više informacija o tipkama kalkulatora? Pogledajte naš vodič kroz tipke i funkcije kalkulatora .

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...