Popularni postovi

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

StjepanBan

 


 Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pronalaženje prostih faktora enormnih brojeva. Kad je završio, objavio je upute na web stranici za hakiranje kalkulatora, kako bi drugi mogli raditi stvari poput natjerati svoje kalkulatore da igraju Tetris, Whac-a-Mole ili da služe kao primitivni čitači e-knjiga i glazbeni sintesajzeri.

Zatim je odvjetnik iz Texas Instrumentsa posjetio njegovu kuću kako bi osobno uručio pismo o prekidu i odustajanju.

Wall Street Journal izvještava o hakerima koji jako vole svoje Texas Instruments kalkulatore (potrebna je pretplata) i TI odvjetnicima koji ih pokušavaju zatvoriti. To je fascinantna priča i skidamo kapu WSJ-u što smo je pronašli. Međutim, ono što smo stvarno željeli vidjeti su neke snimke zaslona i videa igara koje ovi dečki stvaraju. Pa pogledajte što smo iskopali na TI hakerskim forumima:

 


(Gornje snimke zaslona s foruma o Robot Waru, igrici koju razvijaju TI hakeri.)

A ako želite saznati više o tome kako ovi tipovi hakiraju svoje TI-ove, pogledajte WikiTI, UnitedTI forum i ovu stranicu o overklokiranju vašeg TI kalkulatora.

 

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...