Popularni postovi

PDV Kalkulator

StjepanBan

Izračunajte PDV U Dva Klika


Kalkulator za dodavanje i odbijanje PDV-a zadane vrijednosti.
dodaj PDV

  +     %

oduzmi PDV

  -     %

  

Uz naš kalkulator PDV-a možete jednostavno izračunati bruto i neto iznose unosom početnog iznosa i stope PDV


Što je PDV?


U Državama se porez na promet (USt) naplaćuje na svu prodaju od isporuke proizvoda i usluga. Proizlazi iz dodane vrijednosti proizvoda koja nastaje tijekom njegove daljnje obrade. Izraz porez na dodanu vrijednost (PDV) kolokvijalno se koristi kao sinonim.


Standardna porezna stopa za porez na dodanu vrijednost je 19% od 2007. (Odjeljak 12 (1) UStG). Snižena porezna stopa, kojom se naplaćuju svakodnevne robe kao što su namirnice i knjige, a od 2010. i hotelski smještaj, iznosi 7% (Odjeljak 12 (2) UStG). Prodaje koje potpadaju pod Zakon o porezu na promet nekretnina (GrEStG) - npr. B. Poštanske marke Deutsche Posta - u potpunosti su oslobođene plaćanja PDV-a.


Primjer: Drvo ima nižu vrijednost od proizvoda koji nastaju njegovom preradom. PDV se plaća u svim međufazama u proizvodnji proizvoda. Time se izbjegava porezni teret koji leži isključivo na tvrtki koja prodaje krajnji proizvod.


Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...