Popularni postovi

ŠTO JE NEPROGRAMABILNI KALKULATOR?

StjepanBan

 

ŠTO JE NEPROGRAMABILNI KALKULATOR?

Što je neprogramabilni kalkulator?Kalkulator je uređaj koji izvodi matematičke operacije, obično uključujući zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje. Neprogramabilni kalkulatori su oni koji se ne mogu programirati za izvođenje određenih zadataka ili izračuna. Oni su najosnovnija vrsta kalkulatora i korisni su u opće aritmetičke svrhe.

O neprogramabilnim kalkulatorima

Neprogramabilni kalkulatori najjednostavnija su dostupna vrsta kalkulatora. Osmišljeni su za izvođenje osnovnih matematičkih operacija kao što su zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje. Ovi znanstveni kalkulatori također mogu obavljati složene zadatke, kao što su trigonometrija, račun i statistika.

Neprogramabilni kalkulatori ne mogu pohraniti podatke niti se mogu programirati za obavljanje određenih zadataka. To ih čini manje svestranim od programabilnih kalkulatora, koji se mogu programirati za obavljanje širokog raspona zadataka. Međutim, neprogramabilni kalkulatori često su manji i jeftiniji od programabilnih analoga.

Tko koristi neprogramabilne kalkulatore?

Što je neprogramabilni kalkulator?Neprogramabilne kalkulatore najčešće koriste studenti i profesionalci koji trebaju obavljati osnovne matematičke operacije. Ovi su kalkulatori također popularni kod ljudi kojima je potreban znanstveni kalkulator za složene zadatke, kao što su trigonometrija ili račun. Neprogramabilni kalkulatori često se koriste u učionicama i uredima jer su jednostavni za korištenje i relativno su jeftini.

Neprogramabilni kalkulatori mogu biti dobar izbor za ljude kojima je potreban osnovni kalkulator za svakodnevnu upotrebu. Ovi su kalkulatori obično mali i lagani, što ih čini lakima za nošenje.

Prednosti neprogramabilnih kalkulatora

Neprogramabilni kalkulatori imaju nekoliko prednosti u odnosu na svoje programabilne analoge. Obično su manji i lakši, što ih čini lakima za nošenje. Neprogramabilni kalkulatori također su obično jeftiniji od programabilnih kalkulatora. Osim toga, ovi su kalkulatori jednostavni za korištenje i ne zahtijevaju nikakvo znanje programiranja.

Nedostaci neprogramabilnih kalkulatora

Iako neprogramabilni kalkulatori imaju nekoliko prednosti, imaju i neke nedostatke. Ovi su kalkulatori manje svestrani od programabilnih kalkulatora i ne mogu se programirati za izvođenje određenih zadataka. Osim toga, neprogramabilnim kalkulatorima često nedostaju značajke koje se nalaze u naprednijim znanstvenim kalkulatorima, poput mogućnosti crtanja grafikona.

Programabilni vs. Neprogramabilni kalkulatori

Ključne razlike uključuju :

Veličina ekrana

Neprogramabilni kalkulator obično će imati manji zaslon od programabilnog kalkulatora jer ne treba prikazati toliko informacija.

Cijena

Neprogramabilni kalkulatori obično su jeftiniji od programibilnih kalkulatora jer imaju manje značajki.

Veličina i težina

Neprogramabilni kalkulatori obično su manji i lakši od programibilnih kalkulatora jer ne moraju uključivati ​​tipkovnicu ili druge uređaje za unos.

Značajke

Neprogramabilni kalkulatori mogu obavljati osnovne matematičke operacije, dok se programabilni kalkulatori mogu programirati za izvođenje širokog spektra zadataka. Osim toga, programabilni kalkulatori često imaju više značajki od neprogramabilnih kalkulatora, kao što je mogućnost crtanja jednadžbi u grafikonu.

Povezivost

Neprogramabilni kalkulatori ne mogu se povezati s drugim uređajima, dok se programabilni kalkulatori često mogu spojiti na računala i druge periferne uređaje.

Ažuriranje firmvera

Neprogramabilni kalkulatori ne mogu imati ažurirani firmver, dok se programabilni kalkulatori često mogu ažurirati novim značajkama i mogućnostima.

Zaslon i korisničko sučelje

Neprogramabilni kalkulatori obično imaju jednostavniji zaslon i korisničko sučelje od programabilnih kalkulatora. To je zato što ne trebaju prikazati toliko informacija ili omogućiti način unosa programa.

Kao što vidite, postoji nekoliko ključnih razlika između programabilnih i neprogramabilnih kalkulatora. Kada odlučujete hoćete li kupiti programibilni ili neprogramabilni kalkulator, važno je razmotriti za koju ćete vrstu zadataka koristiti kalkulator.

Ako trebate znanstveni kalkulator za složene zadatke, kao što su trigonometrija ili račun, neprogramabilni kalkulator je dobar izbor. Međutim, ako trebate kalkulator koji se može programirati za obavljanje određenih zadataka, kao što je crtanje grafikona ili statistička analiza, programibilni kalkulator je bolja opcija.

Najbolji neprogramabilni kalkulatori

Evo nekih od najboljih neprogramabilnih kalkulatora na tržištu:

- Texas Instruments TI-30: Znanstveni kalkulator TI-30 idealan je za studente i profesionalce kojima je potreban svestrani kalkulator za složene zadatke.

- Casio fx-115ES PLUS: Ovaj znanstveni kalkulator savršen je za ljude kojima je potreban izdržljiv i pouzdan kalkulator.

- Sharp ELW516XBSL: Ovaj grafički kalkulator idealan je za studente i profesionalce kojima je potreban moćan alat za crtanje grafikona i statističku analizu.

- HP 35s: Ovaj znanstveni kalkulator savršen je za ljude kojima je potreban svestran kalkulator jednostavan za korištenje.

Ako tražite kalkulator koji se ne može programirati, bilo koji od kalkulatora na ovom popisu bio bi izvrstan izbor. Međutim, važno je razmotriti za koju ćete vrstu zadataka koristiti kalkulator prije kupnje.

Najbolji programabilni kalkulatori

Evo nekih od najboljih programabilnih kalkulatora na tržištu:

- Texas Instruments TI-84 Plus CE: Ovaj grafički kalkulator savršen je za studente i profesionalce kojima je potreban moćan alat za crtanje grafikona i statističku analizu.

- Casio fx-9860GII SD: Ovaj grafički kalkulator idealan je za ljude kojima je potreban izdržljiv i pouzdan kalkulator.

- Sharp EL-9900: Ovaj znanstveni kalkulator savršen je za ljude kojima je potreban svestran kalkulator jednostavan za korištenje.

- HP 50g: Ovaj grafički kalkulator savršen je za studente i profesionalce kojima je potreban moćan alat za crtanje grafikona i statističku analizu.

Zaključak

Ako tražite kalkulator, važno je odlučiti trebate li programabilni ili neprogramabilni model. Programabilni kalkulatori su svestraniji i imaju više značajki od neprogramabilnih kalkulatora, ali su i skuplji.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...