Popularni postovi

POSTOJI LI TI-84 KALKULATOR NA MREŽI?

StjepanBan

 

POSTOJI LI TI-84 KALKULATOR NA MREŽI?


Svaki učenik kad-tad mora početi koristiti kalkulator kako bi mogao riješiti kompliciranije matematičke probleme u kraćem roku. Uostalom, alternativa je učenje složenih funkcija za čije je izvođenje potrebno puno vremena. Što je još važnije, tijekom testa iz matematike vrijeme je od presudne važnosti.

Kada govorimo o ručnim kalkulatorima, morate spomenuti kalkulatore Texas Instruments. To uključuje TI-84 i druge modele poput TI-84 Plus C i TI-84 Plus CE.

Iako je originalni TI-84 izdan 2004., još uvijek je u upotrebi jer Texas Instruments stalno objavljuje ažuriranja softvera koja pomažu kalkulatoru da prati najnovija tehnološka dostignuća.

Međutim, uz odličan kalkulator dolazi i visoka cijena i ne mogu si svi studenti priuštiti da plate do 140 USD za kalkulator. Dakle, postavlja se pitanje, možete li koristiti online kalkulator TI-84?

Možete li koristiti TI-84 kalkulator na mreži?

Možete pronaći online verzije nekih kalkulatora kao što je Casio, koji obično imaju veliku sliku kalkulatora. Možete pritisnuti njegove gumbe pomoću pokazivača i izvoditi izračune na isti način kao što biste to učinili s ručnim kalkulatorom. Međutim, ako tražite točnu online repliku TI-84, nema je. Najbliže što možete dobiti je plaćena godišnja pretplata za aplikaciju temeljenu na pregledniku koju možete koristiti na računalu, ali ne i na telefonu ili tabletu. 

S druge strane, ako tražite online kalkulator koji obavlja iste funkcije kao TI-84, bit će vam drago saznati da ih ima mnogo, a neki čak obavljaju određene zadatke bolje od samog TI-84.

To je zato što je vaše računalo znatno snažnije od ručnog kalkulatora. Stoga online kalkulator može izračunati funkcije većom brzinom.

Koje operacije može izvoditi kalkulator TI-84?

Iako je kupnja kalkulatora TI-84 velika investicija, broj značajki i prednosti koje dolazi s njim je neusporediv. I to je također razlog njegove velike popularnosti.

Algebra i račun

Kao i svaki obični kalkulator, TI-84 obavlja najosnovnije funkcije poput zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenja. Međutim, također može napraviti neke algebarske jednadžbe, poput kvadratne formule, uključujući varijablu, koeficijente i konstante za čije izračunavanje obično treba puno više vremena.

TI-84 također je dizajniran za računanje i rješavanje problema koji uključuju trigonometrijske funkcije poput sinusa, kosinusa i tangensa.

Grafički prikaz

 


Grafikon je nedvojbeno značajka koja je kalkulatore Texas Instrumentsa stavila na kartu.
Ne morate nacrtati cijeli grafikon da biste pronašli točku na liniji; TI-84 to učini za vas u sekundi.

Opcija crtanja grafikona može nacrtati grafikon kada unesete njegovu jednadžbu, prilagoditi crtu podacima i još kompliciranije stvari poput crtanja krivulje i izračunavanja površine ispod nje. Za ovu operaciju svakom učeniku obično treba nekoliko minuta bez kalkulatora.

Matrice

Matrični problemi općenito su poznati po tome što im je potrebno dugo vremena za rješavanje bez kalkulatora. Neki problemi zahtijevaju da stalno dodajete pojedinačne redove matrica sve dok ne postignete krajnji rezultat. To je vrijeme koje nemate uvijek tijekom ispita.

Što je još gore, napravite malu pogrešku poput dodavanja krivog broja ili zaboravljanja negativnog predznaka u prvih nekoliko koraka znači da ćete sljedećih pet do deset minuta provesti u slijepoj ulici.

Da bi milijunima studenata olakšao živote, Texas Instruments je svojim kalkulatorima dodao funkciju matrice. To znači da ne samo da štedite vrijeme, već ste i sigurni u točnost svog odgovora.

Kodiranje

Ova je značajka nekim ljudima impresivna, ali drugima nije toliko važna. Texas Instruments vam omogućuje kodiranje Pythona na njihovom kalkulatoru, značajka koja je usrećila mnoge programere diljem svijeta.

To znači da možete programirati bilo što, od jednostavnih algoritama koji vam pomažu u učenju kodiranja do interaktivnih igara na vašem kalkulatoru.

Financijski alati

Ovu vrijednu osobinu mnogi zanemaruju. Financijski alati programirani u kalkulatoru omogućuju vam izračun plaćanja kamata na zajmove, dobitke od kamata na ulaganja i druge stvari poput stopa amortizacije.

Online alternative za kalkulator TI-84

Iako mnogi mrežni kalkulatori koji služe istoj svrsi kao TI-84 postoje na internetu, ako idete putem interneta, mogli biste koristiti kalkulatore koji su specijalizirani za određeno područje, a ne za višenamjensko.

Na primjer, ako tražite grafičku funkciju TI-84, trebali biste pogledati GeoGebra grafički kalkulator koji je specijaliziran za grafikone. Kao rezultat toga, ima više funkcija i pruža više alata od funkcije crtanja grafikona TI-84.

S druge strane, umjesto korištenja računskih funkcija na TI-84, mnoge internetske stranice poput SymboLaba specijalizirale su se za računske metode. To znači da mogu riješiti složenije računske probleme u kraćem vremenu i čak vam pokazati koji su koraci bili potrebni da bi se došlo do konačnog rezultata.

Što se tiče matrica, korištenje online kalkulatora uvijek je bolje od korištenja ručnog. To je zato što je za rješavanje problema s matricom potrebno mnogo koraka, a za složenije je potreban snažniji uređaj da biste dobili odgovor što je brže moguće.

Zaključak

Iako je kalkulator TI-84 moćan alat u rukama svake osobe, potraga za replikom kalkulatora na internetu najvjerojatnije će dovesti do slijepe ulice. Međutim, neke alternative obavljaju iste funkcije kao i TI-84.

Na primjer, GeoGebra je izvrstan grafički kalkulator, SymboLab rješava složene računske probleme s koracima, a moćne alate za financije i kodiranje možete lako pronaći na mreži.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...