Popularni postovi

KAKO PROMIJENITI KALKULATOR U STUPNJEVE?

StjepanBan

 

KAKO PROMIJENITI KALKULATOR U STUPNJEVE?

Trebate li pretvarati radijane u stupnjeve? Mučite li se pronaći pravi gumb na svom kalkulatoru? U ovom članku ćemo vam pokazati kako svoj kalkulator promijeniti iz radijana u stupnjeve. To je vrlo jednostavan postupak, a uz malo vježbe, moći ćete to učiniti u tren oka! Također ćemo vam dati nekoliko savjeta koji će vam olakšati proces konverzije.


diploma vs. Radijan

Većina ljudi više poznaje stupnjeve nego radijane. Stupanj je mjerna jedinica koja se koristi za mjerenje kutova, a jedan cijeli krug jednak je 360 ​​stupnjeva. Radijani su, s druge strane, malo kompliciraniji. Radijan je definiran kao omjer duljine luka i njegovog polumjera.

Jedan radijan jednak je 57,2958 stupnjeva, što znači da postoji približno šest radijana u jednom punom krugu. Dakle, kako znate koju mjernu jedinicu koristiti? U većini slučajeva nije važno koji ćete koristiti. Međutim, postoje situacije u kojima je prikladnije koristiti radijane. Na primjer, kada radite s trigonometrijskim funkcijama, često je lakše koristiti radijane.

Prije nego počnete raditi na problemu, bolje je izvršiti konverziju između dvije jedinice. Na taj način možete izbjeći zabunu i provjeriti koristite li pravu mjernu jedinicu.

Način stupnja vs. Radijanski način rada na kalkulatoru

Način mjerenja stupnjeva na kalkulatoru jednostavno je još jedan način mjerenja kutova. Kada ste u radijanskom načinu rada, vaš će kalkulator mjeriti kutove u radijanima. Međutim, kada ste u načinu rada stupnjeva, vaš će kalkulator mjeriti kutove u stupnjevima. Način stupnja često se označava simbolom "°".

Kako promijeniti kalkulator u stupnjeve?

Prije svega, testirajte u kojem je načinu rada vaš kalkulator trenutno pokušavajući izračunati vrijednost sin 90. Ako je odgovor 1, tada je vaš kalkulator trenutno u načinu rada stupnjeva. Ako je odgovor 0,89399, tada je vaš kalkulator trenutno u radijanskom načinu rada.

Za promjenu iz načina radijana u način stupnjeva , jednostavno pritisnite gumb "MODE" na svom kalkulatoru. Ovo će prikazati izbornik s različitim postavkama koje možete promijeniti. Koristite tipke sa strelicama za navigaciju do postavke "DEG" i pritisnite "ENTER". Vaš bi kalkulator sada trebao biti u stupnjevima. Za promjenu iz načina rada stupnjeva u način radijana, jednostavno ponovite postupak i umjesto toga odaberite postavku "RAD".

Postupak korak po korak za promjenu kalkulatora iz radijana u stupnjeve dan je na sljedeći način:

  1. Pronađite gumb "Mode" na svom kalkulatoru. Ovaj se gumb obično nalazi pri vrhu kalkulatora.
  2. Pritisnite tipku "Mode" dok na zaslonu ne vidite riječ "DEG". Ovo znači da je vaš kalkulator sada u stupnjevima.
  3. Koristite kalkulator kao i obično.

Na nekim modelima kalkulatora, kao što je Casio FX-5500L i drugi, možda ćete morati dvaput ili više pritisnuti gumb "Mode". Na kalkulatorima kao što je FX-83GT Plus, možda ćete morati pritisnuti "Shift" i "Mode" za prikaz odgovarajućeg zaslona izbornika. Ako nijedna od ovih metoda ne uspije, pogledajte priručnik za svoj model kako biste otkrili kombinaciju tipki koja odgovara vašem modelu.

Pretvaranje radijana u stupnjeve

Ako trebate pretvoriti radijane u stupnjeve, postoji jednostavna formula koju možete koristiti. Za pretvorbu iz radijana u stupnjeve, pomnožite broj radijana s 57,2958. Za pretvorbu stupnjeva u radijane, podijelite broj stupnjeva s 57,2958. Na primjer, ako želite pretvoriti pi radijana u stupnjeve, pomnožili biste pi s 57,2958, što bi vam dalo 180 stupnjeva.

Ostali primjeri uključuju:

  • Pretvorite 45 stupnjeva u radijane: 45 podijeljeno s 57,2958 jednako je 0,7854 radijana.
  • Pretvorite 0,523598775 radijana u stupnjeve: 0,523598775 pomnoženo s 57,2958 jednako je 30 stupnjeva.
  • Pretvorite pi/12 radijana u stupnjeve: pi/12 pomnoženo s 57,2958 jednako je 15 stupnjeva.
  • Pretvorite 60 stupnjeva u radijane: 60 podijeljeno s 57,2958 jednako.

Kako promijeniti kalkulator u stupnjeve na online kalkulatoru?

Mrežni kalkulatori dolaze sa širokim izborom značajki i postavki. Većina mrežnih kalkulatora dolazi s izravnim opcijama za promjenu načina rada iz radijana u stupnjeve. Na primjer, na mrežnim kalkulatorima možete jednostavno kliknuti gumb "Deg" za promjenu načina rada iz radijana u stupnjeve.

Ostale značajke u znanstvenom kalkulatoru

Znanstveni kalkulator dolazi sa širokim izborom značajki i postavki. Osim što imaju mogućnost promjene načina rada iz radijana u stupnjeve, većina znanstvenih kalkulatora također dolazi s drugim značajkama, kao što su:

  • Izračunajte vrijednost sin, cos, tan i drugih trigonometrijskih funkcija.
  • Izračunajte vrijednost logaritama.
  • Izračunajte vrijednost eksponencijalne funkcije.
  • Riješite jednadžbe.
  • Grafičke funkcije.
  • Pretvorite između različitih mjernih jedinica.
  • Izvršite statističke izračune.
  • Izračunajte vrijednost permutacija i kombinacija.
  • Izračunajte vrijednost faktorijela.
  • I mnogo više!

Ako imate problema s promjenom načina rada na mrežnom kalkulatoru, upute potražite u korisničkom priručniku kalkulatora. Većina online kalkulatora ima odjeljak "Pomoć" ili "FAQ" kojem se može pristupiti iz glavnog izbornika kalkulatora.

Zaključak

Zaključno, promjena načina rada na vašem kalkulatoru iz radijana u stupnjeve relativno je jednostavan postupak. Većina kalkulatora ima gumb "Mode" koji se može koristiti za promjenu načina rada.

Zapamtite, kada radite s kutovima, često je prikladnije koristiti radijane. Međutim, u nekim ćete slučajevima možda trebati koristiti stupnjeve. Znanje kako promijeniti način rada na vašem kalkulatoru omogućit će vam da radite s onom mjernom jedinicom koja je prikladnija za zadatak koji imate.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...