Popularni postovi

Ručni elektronički kalkulator Victor 95

StjepanBan

 


Ovaj ručni elektronički kalkulator ima narančasto i smeđe plastično kućište s nizom od sedamnaest velikih plastičnih tipki, od kojih je većina četvrtasta.
To uključuje tipke s deset znamenki, tipku za decimalni zarez, tipku za zbroj, četiri aritmetičke funkcijske tipke, konstantnu tipku i tipku za brisanje. Prekidač za uključivanje/isključivanje je iznad ovih s lijeve strane. Oznaka desno od ovoga glasi: VIKTOR. Iza njih nalazi se crveni LED zaslon s osam znamenki. Utičnica za napajanje nalazi se na stražnjem rubu.
Opširne upute za uporabu ulivene su u plastiku stražnje strane kućišta. Oni djelomično glase: Proizvedeno u Kanadi za (/) VICTOR COMPTOMETER CORPORATION (/) Model br. 95 (/) Struja 6 volti DC Daljnji tekst glasi: Datum proizvodnje. ELG41.
Poklopac od tvrde plastike pristaje preko kalkulatora i također se može koristiti za postavljanje pod kutom.
Victor Comptometer Corporation prati svoje korijene do Dorr E. Feltovog izuma mehaničkog zbrajalnog stroja pokretanog ključem nazvanog Comptometer 1880-ih.
Usporedi Radio Shack EC225 (1986.0988.039). Oba uređaja proizvela je u Kanadi tvrtka General Instrument.
Reference:
[Oglas], Los Angeles Times , 9. kolovoza 1975., str. C4. Posebna cijena 23,95 dolara.
Guy Ball i Bruce Flamm, The Complete Collector's Guide to Pocket Calculators , Tustin, CA: Wilson/Barnett, 1997., str. 176.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...