Popularni postovi

KAKO URACATI TOČKE NA GRAFIČKOM KALKULATORU?

StjepanBan

 

KAKO URACATI TOČKE NA GRAFIČKOM KALKULATORU?


Kada je riječ o grafičkim kalkulatorima, mnogi se studenti osjećaju preopterećeno. Može biti teško znati kako koristiti sve značajke na ovim uređajima. U ovom ćemo vam članku pokazati kako iscrtati točke na grafičkom kalkulatoru. Ovo je ključna vještina koju bi svaki korisnik trebao znati!

Što je grafički?

Izrada grafikona je proces iscrtavanja podatkovnih točaka na grafikonu. To se može učiniti ručno ili grafičkim kalkulatorom. Grafikon je koristan način za vizualizaciju podataka i uvid u odnose između varijabli.

Što je grafički kalkulator?

Grafički kalkulator je ručni uređaj koji može iscrtavati točke na grafikonu. Ovi se kalkulatori često koriste u učionicama matematike i prirodnih znanosti kako bi pomogli učenicima da vizualiziraju koncepte. Grafički kalkulatori mogu se koristiti i za druge svrhe, kao što je stvaranje grafikona skupova podataka.

Upotreba grafičkog kalkulatora

Brojne su namjene grafičkog kalkulatora . Neke od najčešćih upotreba su:

- Grafički prikaz jednadžbi: Koristi se za grafičko crtanje jednadžbi. Ovo je koristan način da vizualizirate kako se jednadžba ponaša.

- Pronalaženje trendova u podacima: Pronalaženje trendova u podacima. Ovo je koristan način da vidite kako se varijabla mijenja tijekom vremena.

- Za predviđanje: Grafički kalkulator može se koristiti za predviđanje. Ovo je koristan način za ekstrapolaciju podataka i izradu procjena.

Zašto bih trebao naučiti crtati točke na grafičkom kalkulatoru?


Iscrtavanje točaka na grafičkom kalkulatoru korisna je vještina. Prednosti crtanja podatkovnih točaka na grafičkom kalkulatoru su:

- Možete vizualno vidjeti podatke: Kada iscrtavate točke na grafičkom kalkulatoru, možete vizualno vidjeti podatke. Ovo je korisno kada pokušavate razumjeti kako koncept funkcionira.

- Možete pronaći trendove u podacima: Kada iscrtavate točke na grafičkom kalkulatoru, možete pronaći trendove u podacima. Ovo je korisno kada pokušavate razumjeti kako se varijabla mijenja tijekom vremena.

- Možete vidjeti odnose između varijabli: kada crtate točke na grafičkom kalkulatoru, možete vidjeti odnose između varijabli. Ovo je korisno kada pokušavate razumjeti kako dvije varijable međusobno djeluju.

- Možete napraviti predviđanja na temelju podataka: Kada iscrtavate točke na grafičkom kalkulatoru, možete napraviti predviđanja na temelju podataka. Ovo je korisno kada pokušavate ekstrapolirati podatke i napraviti procjene.

Kako iscrtati točke na grafičkom kalkulatoru?

Sada kada znamo što je crtanje grafikona i zašto je korisno, naučimo kako nacrtati točke na grafičkom kalkulatoru. Proces grafičkog crtanja točaka na grafičkom kalkulatoru relativno je jednostavan.

Da biste nacrtali točku na grafičkom kalkulatoru, trebate unijeti koordinate točke u kalkulator. Koordinate točke su (x, y) vrijednosti točke. Na primjer, ako želite grafički prikazati točku (0, 0), unijeli biste koordinate 0, 0 u grafički kalkulator.

Nakon što unesete koordinate točke, grafički kalkulator iscrtat će točku na grafikonu. Točka će biti predstavljena malom točkom na grafikonu. Ako želite vidjeti kako se točka pomiče, možete upotrijebiti tipke sa strelicama na grafičkom kalkulatoru za pomicanje točke na grafikonu.

Također možete unijeti više točaka u grafički kalkulator. Da biste to učinili, morate unijeti koordinate svake točke, odvojene zarezom. Na primjer, ako želite iscrtati točke (0, 0) i (0, -100), unesite koordinate 0, 0, 0 i -100 u grafički kalkulator.

Grafički kalkulator iscrtat će sve točke na grafikonu. Svaka će točka biti predstavljena malom točkom na grafikonu. Ako želite vidjeti kako se točke pomiču, možete koristiti tipke sa strelicama na grafičkom kalkulatoru za pomicanje točaka na grafikonu.

Također možete promijeniti način na koji se bodovi prikazuju grafički na kalkulatoru. Da biste to učinili, morate unijeti koordinate točke i zatim pritisnuti gumb "Grafikon". Gumb "Grafikon" nalazi se na grafičkom kalkulatoru pored gumba "Enter".

Nakon što ste pritisnuli gumb "Grafikon", pojavit će se izbornik. Ovaj izbornik će vam omogućiti da promijenite način na koji se bodovi prikazuju grafički na kalkulatoru. Možete odabrati da prikažete točke kao liniju, raspršeni dijagram ili stupčasti grafikon.

Ucrtavanje točaka na TI-83/84

Za iscrtavanje točaka na grafičkom kalkulatoru TI-83 ili TI-84 slijedite ove korake:

- Pritisnite gumb označen STAT.

- Unesite podatkovne točke u popise.

- Pritisnite tipku s oznakom GRAPH.

- Odaberite vrstu grafikona koji želite stvoriti.

- Pritisnite tipku s oznakom PLOT.

- Odaberite vrstu parcele koju želite stvoriti.

- Unesite podatkovne točke u grafički kalkulator.

- Pritisnite tipku s oznakom TRACE.

- Koristite tipke sa strelicama za praćenje grafikona.

- Pritisnite gumb označen Y=.

- Unesite jednadžbu koju želite grafički prikazati.

- Pritisnite tipku s oznakom GRAPH.

Zaključak

Grafički prikaz točaka na grafičkom kalkulatoru jednostavan je postupak. Unosom koordinata točke možete vidjeti kako se točka kreće na grafu. Također možete unijeti više točaka i promijeniti način na koji su prikazane na kalkulatoru. Grafički prikaz točaka na grafičkom kalkulatoru koristan je način vizualizacije podataka.

Ukratko o kalkulatoru.eu.org

Author & Editor

---------------- -------------Free ADS-- ----- ----- -----------Free ADS -------- - - - - - -Free ADS - - - - - - - -

Istaknuti post

Hakeri modificiraju, overclockiraju i reprogramiraju svoje kalkulatore

   Benjamin Moody proveo je dva mjeseca pokušavajući razbiti programski kod svog grafičkog kalkulatora TI-83, proces koji je uključivao pr...